İŞVERENLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

İŞVERENLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

İŞVERENLER İŞÇİ ÇIKARIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİDİR?

İŞVERENİN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR

İş Kanunumuz İşçiye iş sözleşmesini feshetme imkanı vermesinin yanında işverene de işçiyi işten çıkarma hakkı vermiştir. Kanunumuz hem işçinin hem de işverenin keyfi olarak iş sözleşmesini feshetmesinin önüne geçmek amacı ile bazı kurallar getirmiştir. Bu yazımızda İşverenin iş davalarında dikkat etmesi gerekenleri açıklayacağız.

İşçi ile işveren arasında her şey yolunda iken hiçbir sorun yok gibi görünür. İşçi ile işveren arasında problemler yaşanmaya başlandıktan sonra işçi işten çıkmak için araştırmalar yapmaya başlar.

İşçi ile işveren arasında ilerde problem yaratacak en büyük sorun, işçi ile işveren arasındaki çoğu mutabakatın sözlü olarak yapılmasıdır. İşler iyi giderken ihtiyaç duyulmayan yazılı mutabakata, işçi işten çıkarıldığında oldukça ihtiyaç duyulmaktadır. İş davasında işveren nasıl savunma yapmalıdır, işveren savunma, iş mahkemesinde işveren cevap dilekçesi, işverenin iş davasını kazanması konusunda Mersin İş Avukatı, Mersin İş Hukuku Avukatı konularında en iyi şekilde hizmet vermekteyiz.

İŞVEREN İŞ DAVASINDA HAKLI ÇIKMAK İÇİN NE YAPMALIDIR

İşveren, iş davalarında haklı çıkmak için, işveren iş davalarında tazminat ödememek için ne yapmalıdır, nelere dikkat etmelidir, soruları Mersin İş Davası Avukatı, Mersin İş Mahkemesi Avukatı, Mersin İşçi Avukatı olarak en çok karşılaştığımız sorulardandır.

İşyerinde fazla mesai yapılıyorsa; işçiden fazla mesai yapmaya muvafakatinin olduğunu gösterir yazılı belge bulunmalıdır. İşçinin maaş bordrosunda yaptığı fazla mesai saatinin açıkça gösterilmesi, fazla mesai ücretinin ödendiğinin gösterilmesi gerekir. Aksi halde fazla mesai yapan işçi iş davası açarak iki tanıkla fazla mesai yaptığını ve fazla mesai ücretinin işçiye ödenmediğini ispatlayabilecektir. İş davasında işveren tarafın dikkat etmesi gerekenler. İşveren taraf nelere dikkat etmelidir. İş davalarında işverenin dikkat etmesi gereken bir çok unsur bulunmaktadır. Bu nedenle işverenlerin alanında uzman avukat ile çalışması yararlı olacaktır.

Personelin giriş ve çıkış saatleri imza altına alındığı takdirde işçi 8 saat çalıştığı halde 10 saat çalıştığını iddia edemeyecektir.

Uygulamada sıklıkla karşılaştığımız İş Mahkemesi sorunlarından biri de işçiye asgari ücretten fazla ücret ödenirken sigorta primlerinin asgari ücret üzerinden yatırılmasıdır. Bu durum işçiye haklı nedenle fesih imkanı vermektedir. Bu durumda işveren, işçiye yüklü miktarda tazminat ödemek zorunda kalacaktır. Bunun yanında işveren eksik ödediği SGK primlerini de cezalı olarak ödemek zorunda kalacaktır. İşçi asgari ücretten fazla ücret aldığını, asgari ücret kısmının bankadan ödendiğini kalanını ise elden aldığını iki tane tanıkla ispatlayabilecektir. İşveren, iş davasında haklılığını ispatlamak için alanında uzman iş avukatı ile çalışması gerekmektedir. İşverenler nelere dikkat etmelidir?

İşçiye yıllık izni kullandırıldıktan sonra mutlaka işçinin yıllık iznini kullandığına dair belge alınmalıdır. İşçinin yıllık iznini kullandığını işveren yazılı belgelerle ispatlamak zorundadır. İşveren, işçinin yıllık iznini kullanmış olduğunu yazılı olarak ispatlayamazsa işçinin yıllık izin ücretlerini ödemek zorunda kalır. İşverenin az tazminat ödemesi, işverenin iş davasını kazanması, işverenin iş mahkemesinde haklı çıkması için alanında uzman iş mahkemesi avukatı ile çalışmasında fayda vardır. İşten çıkarırken işveren nelere dikkat etmelidir?

MERSİN İŞ MAHKEMESİ AVUKATI

Mersin İş Davası Avukatı, Mersin İş Hukuku Avukatı, Mersin İşveren Avukatı, Mersin İşçi Avukatı olarak müvekkil işçilere, işverenlere, şirketlere iş hukuku alanında avukatlık ve iş hukuku danışmanlık hizmeti vermekteyiz.