TERK NEDENİYLE BOŞANMA DAVASI

TERK NEDENİYLE BOŞANMA DAVASI

TERK NEDENİYLE BOŞANMA DAVASI

Boşanma davaları, anlaşmalı boşanma davası ve çekişmeli boşanma davası olmak üzere iki türlüdür. Boşanma kararının verilebilmesi için boşanma sebeplerinin bulunması gerekmektedir. Kanunumuza göre boşanma sebepleri özel boşanma sebepleri ve genel boşanma sebepleri olmak üzere ikiye ayırılır. Özel boşanma sebepleri kanunda sayılmıştır. Türk Medeni Kanunumuza göre özel boşanma sebepleri, zina nedeniyle boşanma davası, hayata kast nedeniyle boşanma davası, pek kötü veya onur kırıcı davranış nedeniyle boşanma davası, suç işleme ve haysiyetsiz hayat sürme nedeniyle boşanma davası, terk nedeniyle boşanma davası ve akıl hastalığı nedeniyle boşanma davasıdır. Genel boşanma sebebi ise evlilik birliğinin temelden sarsılması yani şiddetli geçimsizliktir.

Mersin Boşanma Avukatı olarak bu yazımızda özel boşanma sebeplerinden Terk nedeniyle boşanma konusunu ele alacağız. Terk, Türk Medeni Kanunumuza göre özel boşanma nedenlerindendir. Ayrıca Terk, mutlak boşanma sebebidir. Terk nedeniyle boşanma davası açılabilmesi için eşlerden birinin evi terk etmesi, terkin hukuka aykırı olması, terk nedeni ile ihtar gönderilmiş olması gerekmektedir.

TERK EDEN EŞE KARŞI BOŞANMA DAVASI AÇILMASI

Ortak yaşamdan hukuka aykırı olarak ayrılan eşe karşı diğer eş boşanma davası açabilir. Boşanma amacı ile ofisimize gelen müvekkillerden sıklıkla “ eşim evi terk etti ne yapmalıyım “ , “eşim evden gitti nasıl boşanırım “ gibi sorular duymaktayız. Mersin Boşanma Avukatı olarak müvekkillerimize en iyi şekilde avukatlık ve danışmanlık hizmeti vermekteyiz.

TERK SEBEBİYLE BOŞANMA DAVASI NASIL AÇILIR?

Evi terk eden eşe karşı boşanma davası aile mahkemesinde açılır. Terk sebebine dayanarak boşanma davası açılabilmesi için, eşlerden birinin ortak konutu terk etmesi, bu terkin hukuka aykırı olması ve ihtar koşulu gerçekleşmiş olmalıdır.

Terk sebebiyle boşanma davası açılabilmesi için, terk eden eşe, terkin gerçekleştiği tarihin üzerinden dört ay geçtikten sonra ihtar çekilir ve ihtardan sonra iki ay geçmedikçe boşanma davası açılanmaz. Eşlerden biri diğer eşi terk ettiği takdirde, ayrılık en az altı ay sürmüş ve bu durum devam etmekte ise ve yapılan ihtar sonuçsuz kalmış ise terk edilen eş boşanma davası açabilir. Evi terk eden kişi terk sebebiyle boşanma davası açamaz. Ayrıca bilinmelidir ki, eşini terke zorlayan eş, terk sebebiyle boşanma davası açamaz.

MERSİN BOŞANMA AVUKATI

Mersin Boşanma Avukatı olarak, Ortak konutu terk eden eşe çekilecek ihtar örneği, Ortak konutu terk eden eşe gönderilecek ihtarname, Anlaşmalı Boşanma Davası Avukatı, Çekişmeli Boşanma Davası Avukatı, Mersin Aile Avukatı, Mersin Boşanma Avukatı, Mersin Boşanma Davası Avukatları, Mersin Boşanma Avukatları, Terk eden eşe açılacak dava, Boşanma davası tazminat konularında müvekkillerimize en iyi şekilde avukatlık hizmeti vermekteyiz.